A BÁCS-KISKUN MEGYEI AGRÁRKAMARA HÍREI

KÖTELEZŐ AZ AGRÁRKAMARAI REGISZTRÁCIÓ SZEPTEMBER 30-IG

 

 

Az Országgyűlés 2012. július 12-én elfogadta a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló 2012. évi CXXVI. törvényt. A 2012. augusztus 1-től hatályos törvény, kötelező tagságot ír elő az agrárszektor és az élelmiszeripar valamennyi piaci szereplője számára. A tagnyilvántartás összeállítása érdekében a törvény előírja, hogy az agrárkamarai tagságra kötelezettek szeptember 30.-ig kötelesek:
bejelentkezni az agrárkamarai nyilvántartásba, és
5.000,- Ft összegű kamarai regisztrációs díjat befizetni.

 

I. A regisztrációra kötelezettek köre
Regisztrációra kötelezett minden olyan Magyarországon tevékenykedő természetes személy és gazdálkodó szervezet, aki a törvény alapján az agrárkamarai tagságra kötelezetté válik, azaz: természetes személyként, vagy gazdálkodó szervezetként agrárgazdasági tevékenységet főtevékenységként folytat.

A hazai agrártermelői és élelmiszeripari szektor gyakorlatilag valamennyi piaci szereplőjének - a gazdasági társaságoktól az őstermelőkig – regisztrálnia kell. Részletesen tartalmazza a törvény 2. és 5. §-a ill. az agrárgazdaságinak minősülő tevékenységek listája elérhető: http://www.agrarkamara.hu/LinkClick.aspx?fileticket=KD2f-7JrAfI%3d&tabid=528

 

II. A bejelentkezés módja
A bejelentkezés kizárólag az online regisztrációs felületen történhet a www.agrarkamara.hu, és a www.bacsmagrarkamara.hu weboldalakon, melynek határideje 2012. szeptember 30.
A kitöltésben szükség esetén segítséget nyújtanak az agrárkamara Gazdálkodói Információs Szolgálatának tanácsadói a megyénkben 13 területi irodában, Falugazdászok, a könyvelést végzők. A regisztrációhoz feltétlenül szükséges:

  • MVH regisztrációs szám,
  • Őstermelői igazolvány száma, vállalkozói igazolvány száma, gazdasági társaság nyilvántartási száma

Az online regisztráció során a fő tevékenységet meg kell jelölni, a későbbiek során az osztályokba sorolás alapjait ez teremti meg.

 

III. A regisztráció hitelesítése
A kitöltés végén ellenőriznie és véglegesítenie kell a bevitt adatait! A „Véglegesítés” gomb megnyomása után már nincs lehetősége a további módosításra, a rendszer elkészíti, és a képernyőn megjeleníti az Ön egyedi kamarai nyilvántartási számát és a regisztrált adatok visszaigazolását.

Nagyon fontos: regisztráció akkor érvényes, ha aláírva az alábbi címre visszaküldik, egy példányban a Magyar Agrárkamara, 1519 Budapest 112, PF: 285. (legkésőbb 2012. szeptember 30-ig). Ennek hiányában regisztrációja érvénytelen!

Kérdéseivel a regisztrációs ügyfélszolgálathoz a 80/911-078-as zöld telefonszámon: hétfőtől-csütörtökig 8:00-16:30, pénteken 8:00-14:30 óra között forduljon, vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.