Ma 2020. szeptember 24., csütörtök - Gellért és Mercédesz napja van.


Czeller Zoltán

Köszöntő

Jánoshalma a Dél-Alföld egyik legszebb vidékén helyezkedik el a Bácska ...

Webkamera

Időkép webkamera Jánoshalma, Béke tér

Kép

16.1 °C

Hőérzet: 15.8 °C
Szél: 11.48 km/h
Páratartalom: 87%

JIT

TPL_BLEND_JHALMA_BROWSER_UPDATE

Az Agrárlogisztikai Központ alapkövének letétele

450 milliós pályázati forrásból Agrárlogisztikai központ épül városunkban, melynek az alapkövét 2020. szeptember 16-án helyezték el. Tervek szerint az új megfelelően kialakított ipatelepen hűtőház és feldolgozó hatalmas fejlődési lehetőséget jelent a térség mezőgazdasági termelői számára. A több lépcsőben megvalósuló beruházás területén a munkálatok már hónapokkal elkezdődtek. A fejlesztés eredményként létre jön egy 400 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok, amelyben a korszerű gépek biztosítják majd megfelelő technológiával a hatékony gyümölcsfeldolgozást. Épül még továbbá egy 1350 négyzetméter alapterületű, 5000 tonna kapacitású hűtőház is.
Az alapkő letételi ünnepségen Czeller Zoltán polgármester úgy fogalmazott, hogy a most megvalósuló beruházás a mezőgazdasági termelőknek nyújt majd nagy segítséget. 2021 őszén már fogadhatja a terményeket.
A város első embere elmondta, hogy három részből áll az építkezés. Most az alapok készülnek el. Az alap infrastruktúra létesítése során az alábbi tevékenységek valósultak meg: kerítés építés, tereprendezés, térburkolat és belső útépítés, zöldfelület rendezés, közműhálózatok kiépítése, aszfaltos út kiépítése, csapadékvíz elvezető árok kiépítése, közvilágítás kiépítése, transzformátor állomás építése. a létesítményhez csatlakozó utak is. Az alapozást követően egy gyümölcs feldolgozó üzem építése történik a második ütemben. A harmadik ütemben pedig egy hűtőház valósul meg. Úgy számolunk, hogy 2021-ben az ősszel tudja fogadni a térségből érkező megtermelt gyümölcsöket.
Czeller Zoltán polgármester beszédében kiemelte, hogy "Jánoshalma" jövője most épül, és ez a jövő összefogással, együttműködéssel tartható össze.
Rideg László a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy az a projekt jó példa lehet arra, hogy a helyi lehetőségeket milyen jól ki tudja használni egy-egy önkormányzat. Hangsúlyozta, hogy agrár logisztikai központra a megye három települése pályázott. Közülük a jánoshalmi a legnagyobb. Reményét fejezte ki, hogy ez fejlődik a legnagyobbá is, hiszen megy déli részén süt legtöbbet a nap, itt a legízletesebbek a gyümölcsök . Ez egy szenzációs hely és érdemes ezt tovább fejleszteni – fejezte be gondolatait Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.
Bányai Gábor országgyűlési képviselő elmondta: „2013-14 idején, még megyei közgyűlési elnökként kezdtem el Czeller Zoltán polgármester úrral tárgyalni Jánoshalma gazdaságfejlesztési céljairól. Egyik kiemelt szándékunk az volt, hogy az egykoron méltán híres Jánoshalmi gyümölcs-, zöldség- és szőlőtermő tájait elkezdjük újjá építeni, fejleszteni, hiszen ebből fakadt a múltban Jánoshalma fejlődése. Ez egy óriási vállalás részünkről, melyhez a mai kor piaci követelményeit figyelembe véve, szükséges a megfelelő infrastruktúra, a megfelelő tároló és feldolgozó bázis, egy értékesítési központ.
Fő célunk, hogy erről a termelők által működtetett "bázisról", eljusson az egészséges, friss magyar gyümölcs, akár feldolgozott formában is, a városi emberek asztalára.
Ennek a folyamatnak egyik fő állomásához értünk, hiszen ma Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöké, Czeller Zoltán polgármester és Takács István a kivitelező Piramis Trade Bau Kft ügyvezetője közösen tették le az épülő agrárlogisztikai központ alapkövét

Jánoshalmi Napok 2020 rendezvénysorozat

Programkínálat:

2020. SZEPTEMBER 11. PÉNTEK
Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár
17:00 Mindentudás "Egyeteme” - A hetedik művészet gyerekkora Niklii Károly előadása

Szent Anna Római Katolikus Templom
18:30 Magda Dávid orgonaművész koncertje

2020. SZEPTEMBER 12. SZOMBAT
Városi Főtér
15:00 Új Pávakör műsora
15:20 Mezei Csokor fellépése
15:40 Pöndölösök Citerazenekar műsora
19:00 Hevesi Tamás fellépése
Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár
21:00 Disco - PartyShakers Birthday Fest 2020 (Bruno x Spacc - Jauri - The UnicornisDi -Harnoczi - Chris Cole – Leon Jr)

2020. SZEPTEMBER 13. VASÁRNAP
Szent Anna Római Katolikus Templom
16:00 Ünnepi Szentmise és bérmálás


Gyermekprogramok:
2020. SZEPTEMBER 11. PÉNTEK
Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár
19:30 Ifjúsági tér - 400 Wattos klub

2020. SZEPTEMBER 12. SZOMBAT
Szálláshely és Irodaház
13:00 Jánoshalmi Méta Téma - Közös sportolás
Városi Főtér
14:00 - 18:00 ^Ugráló- és légvár
15:00 - 18:00 Népi fajátékok
16:00 Grimm-busz. színház “Hetet egy csapásra” c. mesejátéka
17:00 Gólyalábas parasztkomédia
18:00 Lyra együttes gyermekkoncertje

Szombat délután várja az érdeklődőket Vásári forgatag
Jánoshalmi Mentőállomás interaktív bemutatója
Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum,  Szakképző Iskola és Kollégium bemutatósátra
Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ, Egészségfejlesztési Iroda állapotfelmérése. (vércukor-, testzsír-, vérnyomásmérés, tanácsadás)

A rendezvény sorozat az EFOP 1.5.3-l6-2017-00082 pályázat finanszírozásából valósul meg

A szervezők a változtatás jogát fenntartják!

A Magyar Kormány és az Operatív Törzs egészségvédelmi iránymutatásaival szervezett rendezvény

 

Ünnepség és díjátadás augusztus 20-án

Városunkban a Szent István napi ünnepség szentmisével kezdődött a Szent Anna templomban. Mons. Menyhárt Sándor bírósági helynök, plébános áldotta meg az új kenyeret, melyet Farkas László a helyi Gazdakör elnöke és Kiss Ferenc a Gazdaköz tagja helyezett az oltár elé.
A szentmisét Bese Gergő Péter káplán mutatta be.
Az egyházi szertartást követően, a templom előtti Főtéren kezdődött ünnepségen Czeller Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd mondott ünnepi beszédet.
Ezt követően kitüntetés és elismerések átadása az idén a sport jegyében történt, melynek apropója egyrészt JSE centenáriumi évfordulója és az egyesület háza táján az elmúlt időszakban megvalósult sportpálya fejlesztések.

Ez utóbbi elismeréseként ebben az évben Jánoshalma Város Sportjáért kitüntető címet kapott Renner Tibor a város sportéletében kifejtett áldozatos tevékenységéért, a város sport hagyományainak ápolásáért
Elismerő oklevelet és a Jánoshalmáért Alapítvány ajándékát, Szabó Sándor: A jánoshalmi labdarúgás aranykorának krónikája című könyvét kapta a Jánoshalmi Futball Club közel negyven évvel ezelőtti NB III bajnoki címet elért és kimagasló sportteljesítményt nyújtott „Aranycsapat” élő tagjai: Radnai István, Ádám Tamás, Bucsy Gellért, Dobos László, Farkas István, Fenyvesi Mihály, Gaál László, Horváth László, Liliom Ferenc, Maráczi László, Mizser Attila, Németh Nándor, Kovács Imre, Pásztor László, Rátai Róbert, Ságodi László, Szabó Gábor, Urbán Imre, Vaszari László, Csongor János, Gacs Tibor, Szabados József, Zag József , Bátyai József, Csermák Lajos, Nagy Vencel és Ságodi Antal.
A városi ünnepség a Halas Concert Band több mint egyórás nagy sikerű koncertjével zárult, előadásban világhírű zeneszerzők komoly-és könnyűzenei feldolgozásai, népszerű filmslágerek, musical részletek dallamai csendültek fel, Lauer Zsolt vezényletével.
A Jánoshalmi Hunyadi Népe szeptemberi számában további részletekkel szolgálunk az elismerésben részesültekről.
 
 

Elhunyt Dr. Bernáth Zoltán

2020. július 28-án, 92 éves korában elhunyt dr. Bernáth Zoltán jogtanácsos.
„Nagyapám tanárember volt, édesapám újságíró és a Felső-Bácska térségi lap tulajdonosa, szerkesztője – mesélte magáról dr. Bernáth Zoltán. Majd így folytatta: négyen voltunk testvérek, én a Kiskunhalasi Református Gimnáziumban érettségiztem.
Volt némi közjáték 1944-ben, amikor a bevonuló szovjet egységek egy időre Romániába internáltak bennünket, a gimnázium akkor 16 éves tanulóit. Érettségi után a jogi egyetemre kerültem, mellette dolgoztam könyvterjesztőként. Diplomám megszerzését követően az Egészségügyi Minisztérium jogtanácsosa, majd a Fogtechnikai Vállalat munkaügyi igazgatója lettem.”
Dr. Bernáth Zoltán 9 társával együtt 1962-ben megalapította a BMW Autóklubot, melynek mai napig is örökös tiszteletbeli elnöke.
„A Fogtechnikai Vállalatnál felajánlották nekem a vezérigazgatói posztot azzal a feltétellel, hogy be kell lépnem a pártba, ezt nem vállaltam, elmentem a Magyar Rádióba munkaügyi osztályvezetőnek. Négy év után visszahívtak, hogy nem baj, ha nincs piros könyvem és kineveztek vezérigazgatónak.”
Vezetése idején alakult át a Fogtechnika, elsőként az országban, egy svájci céggel közös vállalattá, innen ment nyugdíjba.
A rendszerváltozás után, a kárpótlási eljárás során visszakapta édesapja újságjának, a Felső-Bácskának kiadói jogait. Jánoshalma székhellyel, nyugdíj mellett 2001-ig üzemeltette a lapot, amely így alapításától számítva 34 évfolyamot ért meg, Baja, Bácsalmás, Jánoshalma, Kiskunhalas, Soltvadkert, Kiskőrös városokban és vonzáskörzeteiben.
Nyugodjék békében! Emlékét megőrizzük!

Kép forrás: https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/90-eves-dr-bernath

 

Tájékoztató a hulladékudvarok új nyitva tartásáról

Az FBH-NP Nonprofit Kft. szolgáltatási területéhez tartozó települések lakosai számára 2020. augusztus 3-tóll a hulladékudvarok a  mellékletben szereplő nyitva-tartással üzemelnek

 
Hasznos volt a tartalom? Ossza meg másokkal is!

Közérdekű Információk

Ügyfélfogadás

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje

nap
délelőtt
délután
hétfő:
8:30 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd:
-
-
szerda:
8:30 - 12:00
13:00 - 16:00
csütörtök:
-
-
péntek:
8:30 - 12:00
-

Jegyző

Dr. Rennerné Dr. Radvánszki Anikó

Elérhetőségek:
Cím: 6440 Jánoshalma, Béke tér 1.
Telefon: 06-77-501-001/102
E-mail: ,OllO,lOmplS50JKpl0?Zpz8pmZ1
Ügyfélfogadás: szerda 8:30 - 12:00

Polgármester

Czeller Zoltán

Czeller Zoltán

Elérhetőségek:
Cím: 6440 Jánoshalma, Béke tér 1.
Telefon: 06-77-501-001 / 103
E-mail: UQOzzO,mQ0z-plJKpl0?Zpz8pmZ1A titkárságon történő előzetes bejelentkezés alapján, bármelyik napon fogadja az ügyfeleket.

Alpolgármester

Kovács József

Kovács József

Elérhetőségek:
Cím: 6440 Jánoshalma, Béke tér 1.
Telefon: 06-77-501-001
A titkárságon történő előzetes bejelentkezés alapján, bármelyik napon fogadja az ügyfeleket.

Szociális tanácsnok

Kiss György

Kiss György

Elérhetőségek:
Cím: 6440 Jánoshalma, Béke tér 1.
Telefon: 06-77-501-001
Ügyfélfogadási napokon (hétfő, szerda, péntek):
9:00 és 11:00 óra között fogadja az ügyfeleket.

Polgármesteri Hivatal működési, illetékességi területe

Polgármesteri Hivatal működési, illetékességi területe Jánoshalma Város közigazgatási területe, továbbá törvényben meghatározott feladatok vonatkozásában: Borota, Kéleshalom Községek és Mélykút Város.

Körzeti Építéshatóság

A Körzeti Építéshatóság illetékességi területe Jánoshalma, Borota, Kéleshalom településekre terjed ki.

Az ügyfélfogadási idő megegyezik a Hivatal ügyfélfogadási idejével.

Elérhetőségek:
Cím: 6440 Jánoshalma, Béke tér 1.
Telefon: 06-77-501-001/123 mellék
Fax: 06-77-401-788
E-mail: O3S-O?S_Zp-0?pHJKpl0?Zpz8pmZ1

Járási Hivatal Vezető

Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna

Elérhetőségek:
Cím: 6440 Jánoshalma, Béke tér 1.
Telefon: 06-77/795-270  Fax: 06-77/999-621
E-mail: Kpl0?Zpz8pJqpU?Kp,p?mH0!mZ1

Orvosi ügyelet

CSAK SÜRGŐS ÉS ÉLETVESZÉLYES ESETBEN VEHETŐ IGÉNYBE!

Ellátási területe: Borota, Jánoshalma és Kéleshalom bel és külterülete.
Ideje: munkanapokon: délután 17:00 órától másnap reggel 7:00 óráig tart. Hétvégén és ünnepnapokon, pénteken illetve az ünnepet megelőző nap 17:00 órától hétfőn illetve az ünnepet követő nap reggel 7:00 óráig tart.

Elérhetőségek:
Cím: 6440 Jánoshalma, Arany János utca 13.

Telefon: 06-77-401-088

Tűzoltóság

Jánoshalma Város Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

Cím: 6446 Jánoshalma, Kölcsey utca 1/a
Telefon: 105
Helyi telefon: 06-77-401-070
Parancsnok: Zsiák Zsolt

Rendőrség

Elérhetőségek:
24-órás telefon: 06-20/539-64-99
Telefon/Fax: 06-77/401-009
E-mail: 1HROzO-m5S?51lZpzp?,5JqpU?m30zSUOmZ1
Vezető: Kutyifa István r. alezredes
Felettes szerv: Kiskunhalasi Rendőrkapitányság
Cím: 6440 Jánoshalma, Dózsa György utca 108.

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 08:00-12:00
Kedd: 08:00-12:00
Szerda: 08:00-12:00; 13:00-15:30
Csütörtök: 08:00-12:00

Mentők

Cím: 6440 Jánoshalma, Vágóhíd utca 1/c.
Telefon: 104
Helyi telefon:
Kádár Endre állomásvezető

Képek

Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5
Kép 6
Kép 7
Kép 8
Kép 9
Kép 10
Kép 11
Kép 12
Kép 13
Kép 14
Kép 15
Kép 16
Kép 17
Kép 18
Kép 19
Kép 20
Kép 21
Kép 22
Kép 23
Kép 24
Kép 25
Kép 26
Kép 27
Kép 28
Kép 29
Kép 30

Információ

A megjelenített információk tulajdonosa:

Jánoshalma Város Önkormányzata
Cím: 6440 Jánoshalma, Béke tér 1.
Központi telefonszám: 06-77/501-001
E-mail: 30zHZS!JKpl0?Zpz8pmZ1

Az oldalt szerkeszti: Zsikor Bt., (Jánoshalma).
A tárhelyet biztosítja: 3R-TEC Kft., (Jánoshalma).

Az oldallal kapcsolatos észrevételeket, vagy bármi más közlendőt a következő e-mail címen lehet bejelenteni: Z1lRpnSlO3OJH8pSzmU08.

 
 
 
 
 
 
Weboldal látogatóazonosítókat (süti, cookie) használ. A weboldal használatával Ön engedélyezi és elfogadja, hogy a weboldal csak a működéséhez szükséges látogatóazonosítókat helyezzen el a készülékére, valamint nyugtázza, hogy elolvasta és egyetért az adatkezelési tájékoztatóban leírtakkal.