Jánoshalmi romák építőipari képzése és foglalkoztatása

TÁMOP – 5.1.1-09/6-2010-0014

Image
Megkezdődött a TÁMOP – 5.1.1-09/6-2010-0014. számú Jánoshalmi romák építőipari képzése és foglalkoztatása című projekt szakmai megvalósítása (képzés).

Az Európai Uniós támogatásból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában az egy éves előkészítő munka végeredményeként 2010.10.01 –től megkezdődőtt a "Jánoshalmi romák építőipari képzése és foglalkoztatása" irányuló projekt végrehajtása.
Az Európai Uniós támogatásból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában az egy éves előkészítő munka végeredményeként 2010.10.01 –től megkezdődőtt a "Jánoshalmi romák építőipari képzése és foglalkoztatása" irányuló projekt végrehajtása.

TÁMOP 5.1.1 TÁMOP 5.1.1

A projekt rövid bemutatása, képzési moduljai

Betanított építőipari munkás képzés, kőműves, térburkoló képzés:

A szakképzetlen – elsősorban roma származású – férfiak moduláris rendszerű betanító képzése, amelynek során a résztvevőket az építőipari, betanított kőműves és térburkoló szakma alapvető elméleti és gyakorlati ismereteivel megismertetve, irányítás mellett képesek lesznek hasznos produktív szakmai munka elvégzésére. A cél, hogy a hallgatók megismerjék és elsajátítsák azokat a szakmai ismereteket, amelyek segítségével térburkolatok helyszíni és előregyártását el tudja végezni szakmai irányítás mellett. Fontos, hogy a képzés során a hallgatók módszeresen építhessék fel a szakmai tudásukat.

A tananyag egységei:

  • bevezetés,
  • munka-és környezetvédelem az építőiparban,
  • munkaerő-piaci tréning,
  • szakmai ismeret,
  • anyagismeret,
  • térburkoló szakmai ismeretek,
  • gyakorlat,
  • vizsgák.
Számítógép kezelési alapismeretek képzés:

A képzés célja olyan alapvető számítástechnikai írástudás nyújtása, amellyel a képzésben részt vevők eligazodnak a számítógép operációs rendszerében, alapvető műveleteket képesek végezni állományokkal és állományrendszerekkel, illetve az Internetről információkat, adatokat képesek keresni és összegyűjteni, információkat elektronikus úton továbbítani és fogadni.

Munkavállalói kompetencia tréning:

A tréning célja felkészíteni a célcsoportot a tartós kiesés után történő munkavállalásra, a munkaerő-piacra való beilleszkedésre.

Vállalkozói ismeretek tréning:

A tréning célja olyan plusz ismereteket adni a célcsoportnak, amely lehetővé teszi annak az alapjait, hogy később akár vállalkozóként is tevékenykedjen.

Kolompár László

CKÖ elnök

MEGVALÓSULT PROJEKT
Sikeresen zárult a jánoshalmi romák építőipari képzését, foglalkoztatását, és integrációját segítő program A TÁMOP-5.1.1-09/6-2010-0014 számú projekt a jánoshalmi hátrányos helyzetű cigány lakosság integrációját tűzte ki célul, melynek keretén belül 10 fő szerzett betanított kőműves és térburkoló képesítést, majd fél éven keresztül munkatapasztalatot szerző foglalkoztatásuk zajlott.
Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok