EBÖSSZEÍRÁS

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény alapján 2012. évtől a települési önkormányzatok ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, és a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel, háromévente legalább egy alkalommal összeírást kötelesek végezni, mely alapján elektronikus nyilvántartást kell vezetni az ebre és a tulajdonosára vonatkozó adatokról.

Városunkban várhatóan a júniusi hónapban kerül sor az ebek összeírására. Az összeírók bélyegzővel ellátott meghatalmazással és fényképes igazolvánnyal tudják magukat igazolni.

A hivatkozott jogszabály 42/B §. (5) bekezdése alapján az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles adatot szolgáltatni. Aki ezen kötelezettségének nem tesz eleget, 30.000 Ft. állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.

Az ebösszeírásra használandó nyomtatvány átvehető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáján és megtalálható a www.janoshalma.hu honlapon is. A kitöltött nyomtatványok postai úton elküldhetőek a Polgármesteri Hivatal címére (Jánoshalma Béke tér 1.) vagy személyesen leadhatóak a Hivatal ügyfélszolgálati irodáján. Azokat a lakosokat, akik a nyomtatványt kitöltik és eljuttatják a fenti címre, az ebösszeírók nem fogják személyesen felkeresni. Kérjük, hogy a kitöltés során ne hagyjanak üresen részeket és ne maradjon el az aláírás.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy nyilatkozatával segítse elő az ebek összeírásához szükséges munkafolyamatok elvégzését.

Segítő közreműködésüket köszönjük !

Polgármesteri Hivatal
Városgazdálkodási Osztály