Elkezdődtek Jánoshalmán a DAOP-3.1.1/B-08-2008-00024 Jánoshalma belterületi útjainak fejlesztése elnevezésű pályázat megvalósításának munkálatai. A nyertes uniós pályázat keretében négy utca, az Erdő utca, a Kürt utca, az Orczy utca, a Terézhalmi utca kap szilárd burkolatot Jánoshalmán. Az Orczy utcában a már meglévő aszfaltot folytatják, az Erdő, a Kürt, a Terézhalmi utcákban a teljes hossz lesz szilárd burkolatú. A projekt összköltsége 41.688.372 Ft, az Európai Uniótól elnyert támogatás összege 37.519.535 Ft.

Jelenleg ezek a burkolat nélküli földutak csapadékos, havas, jeges időben szinte járhatatlanok. Ez megnehezíti az itt élők mindennapi életét, a munkába, iskolába, óvodába, az orvoshoz való eljutást, a gazdasági tevékenységek végzését. Az egyenetlen útfelületen való közlekedés balesetveszélyes. Nyári hónapokban nő a porszennyezettség mértéke, ez az itt élők egészségére káros hatással van. Bármilyen közlekedési eszköz használata az útfelület rossz minősége miatt a járművek műszaki állapotának romlásával jár.

Erdő utca
Erdő utca a felújítás előtt

Orczy utca
Orczy utca felújítandó része

Az Erdő és az Orczy utca aszfaltozásával nemcsak az ott élők életkörülményei javulnak, hanem a környező utcákban lakóké is, mivel ezek az utcák a beruházást követően gyűjtőútként funkcionálva a környező utak forgalmát vezetik majd be a városközpont felé.

Terézhalmi utca
Orczy utca felújítandó része

A Terézhalmi utca a mezőgazdasági művelés alá vont területek jobb megközelíthetőségét teszi lehetővé, ezáltal hozzájárul a jövedelemtermeléshez.

A Kürt utca szilárd burkolattal való ellátása a vasútállomás felé való közlekedést is segíti, így a forgalom biztonságának növelését fokozza. Jánoshalma város Önkormányzata és a kivitelező – a Baranya Aszfalt és Betonelemgyártó Kft. – között létrejött a megállapodás. A projekt megvalósításának munkálatai elkezdődtek, a tényleges munkavégzés ideje 2011. március és április hónap. A munkálatok befejezésének várható ideje 2011. április 30.

A felújított utakon biztonságosabbá és komfortosabbá válik a közlekedés. A beruházás hozzájárulhat a település további dinamikus fejlődéséhez, a népesség megtartásához, az élhető városi környezet kialakításához.