Jánoshalma Város integrált fejlesztése

DAOP-5.1.2/A-2f-2009-0002

Image

Több mint 500 milló forintból újul meg Jánoshalma város központja.

Projekt azonosítója: DAOP-5.1.2/A-2f-2009-0002

Projektmegnevezése: Jánoshalma Város integrált fejlesztése

Projektkedvezményezettje: Jánoshalma Város Önkormányzata 6440 Jánoshalma, Béke tér 1.

Közreműködő szervezet neve: DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség
6726 Szeged, Közép fasor 1-3.

Jánoshalma városa a Dél-alföldi Operatív Program keretében 450 millió forint támogatást nyert városközpontjának rehabilitációjára. A több mint 500 millió forint összköltségvetésű program során 5 beruházási, építési jellegű és 4 „soft” elem valósul meg, amelyekhez kapcsolódnak a nyilvánossággal, a külső szolgáltatásokkal (közbeszerzés, műszaki ellenőr) kapcsolatos tevékenységek valamint a projektmenedzsment.

A beruházásokon belül a gazdasági funkciót erősíti a piac rekonstrukciója, mely révén a piac eladóterülete aszfaltburkolatot kap és a piactér a meglévő épület vonalában 340 m2 felületen, lábakon álló tetővel kerül lefedésre. A városi funkciót erősítő fejlesztési elemek: a főtér rekonstrukciója, a kapcsolódó parkoló és egy térfigyelő rendszer kiépítése. A tevékenységek keretében új térburkolat, zöldterületek, parkolók kerülnek kialakításra, valamint utcabútorok és térdíszítő elemek teszik alkalmassá a város tradicionális központi terét a városi „agóra” szerepkör betöltésére.

A Művelődési Központ és a helytörténeti gyűjtemény épületeinek fejlesztése a közösségi funkciót erősíti. A Művelődési Központ rekonstrukciója révén átalakításra kerül a korábbi Honvéd Kaszinó épülete, miközben bővítményként elkészül egy nagy befogadó képességű rendezvényterem 500 m2 hasznos felülettel. A helytörténeti gyűjtemény számára megvásárlásra került egy városközponti helyi építészeti értékeket reprezentáló ingatlanrész. Az épületet kisebb felújítással és átalakítással lehet alkalmassá tenni az új funkcióra. A közszféra funkcióerősítését szolgálja a Polgármesteri Hivatal épületének bejárata mellett kialakításra kerülő ügyfélszolgálati iroda, ahol a lakosság és a vállalkozások ügyintézése válik gördülékenyebbé. A „soft” elemek a beruházási projektek szerves kiegészítői. A „Virágos Jánoshalmáért” akció a főtérhez kapcsolódóan a lakosság bevonásával utcafásítást valósít meg. A „Lépj egyet előre Jánoshalmán” parkgondozói tanfolyama egyrészt szakképzettséget ad képzettséggel nem rendelkező jánoshalmi lakosoknak, akik így később felkészülten vehetnek részt a város zöldfelületeinek gondozásában. A város értékeinek bemutatását célozza a civil szervezet összefogásával 2000 példányban készülő kiadvány, mely a „Jánoshalma értékei” programrész tartalma. A „Civilek Jánoshalmáért” akció keretében a helyi értékek összegyűjtése és rendszerezése mellett helyet kaptak a fiatalságot mozgósító rajzpályázatok is. Az akcióterületi terv végrehajtására létrejött Jánoshalmán is a városfejlesztést folyamatosan menedzselő szervezet a Városgazda Kft. szervezeti egységeként. Az akcióterületi terv végrehajtásához elengedhetetlen a széleskörű partnerség kialakítása és fenntartása. A pályázatok megvalósítása minden esetben partnerség keretében történik, ahol a kezdeményező illetve a vezető szerepet Jánoshalma Város Önkormányzata vállalta.

Image
Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok