Jánoshalma térségi szerepének erősítése

Jánoshalma térségi szerepének erősítése

Jánoshalma térségi szerepének erősítése a mezőgazdaságban

Jánoshalma térségi szerepének erősítése a mezőgazdaságban
TOP-1.1.2-16-BK1-2017-00005

A Terület - és Településfejlesztési Operatív Program keretében TOP-1.1.2-16-BK1-2017-00005 azonosító számmal, „Jánoshalma térségi szerepének erősítése a mezőgazdaságban” elnevezéssel Jánoshalma Városi Önkormányzatának a térség mezőgazdaságának jövőjét érintő egyik legfontosabb fejlesztése kapott zöld utat 2018-ban. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A 201,7 millió forint európai uniós támogatás segítségével Jánoshalma a helyi gazdaságfejlesztés érdekében fejleszteni kívánja az ipari területen lévő üzleti környezetet. A város vezetése pályázati forrásból, 100 %-os támogatási intenzitás mellett valósítja meg a zöldség – és gyümölcsfeldolgozó üzem létrehozását, ami a térség termőhelyi adottságaira, a  meglévő szaktudás bázisra építve komoly előrelépést jelent a város életében.
 
A fejlesztés eredményeként létrejön egy 400 m2 alapterületű üzemcsarnok, amelyben korszerű technológiai gépek biztosítják a hatékony zöldség- és gyümölcsfeldolgozást.

A fejlesztés célja, hogy a helyi gazdaságfejlesztéssel is foglalkozó Jánoshalma Városi Önkormányzat a helyi vállalkozások, őstermelők számára a tevékenységükhöz szükséges infrastruktúrával rendelkező üzemcsarnokot hozzon létre. A fejlesztés közvetett célja a foglalkoztatás bővítése az új vállalkozások megjelenésével. Az építési beruházások mellett befektetés-ösztönzési tevékenységet, klaszter és vállalkozásmenedzsment szolgáltatást is meg kíván valósítani az Önkormányzat.
A projektről bővebb információt a www.janoshalma.hu  oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Polgármesteri Hivatal Jánoshalma
6440 Jánoshalma, Béke tér 1.
Telefonszám: +36-77-501-001
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Keresés

Pályázat kategóriák

Népszerűek

Közösség