Az Év Agrárembere-díj

Az Év Agrárembere-díj

Az Év Agrárembere-díj kategória győztesei: Molitórisz Károly, Koch Pálma, Kiss György

Az Agrotrend Csoport 2014-ben alapította az Év Agrárembere kitüntető díjat azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre és egyéb szakemberekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, azaz társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek. 2020-ban ismét tíz kategóriában keresték a szervezők az Év Agráremberét, az ünnepélyes díjátadót Siófokon tartották – mint arról beszámolt az agrotrend.hu portál.

„Az Év Agrárembere kitüntető cím bizonyos értelemben idén a magyar agrárium minden szereplőjét megilleti – fogalmazott a miniszter. - Agrárminiszterként és mint az Év Agrárembere kitüntető díj fővédnöke köszönöm, hogy mindig számíthatunk rájuk. Az agrárium olyan stratégiai ágazat, amelynek sikerét nemcsak a gazdasági mutatók jelentik, hanem a gazdák jövőbe vetett hite is. A magyar mezőgazdaság a pandémia idején az ország bevehetetlen védőbástyájaként állt! Arra kérem a magyar gazdatársadalmat, az agrárvállalkozókat, hogy továbbra is álljanak helyt, ahogyan eddig is tették. Készüljünk közösen a békés termelés, a nyugodt építkezés időszakára! Szívből gratulálok az Év Agrárembere kitüntető díj idei győztesének!"

2020-ban Az Év Agrárembere kitüntető díj győztese: Dr. Pálmai Ottó, életműdíjban Dr. Szent-Miklóssy Ferenc részesült.

Bács-Kiskun megyéből első díjat nyert, a feldolgozó-élelmiszeripar kategóriában: Molitórisz Károly (Univer Product Zrt.), állattenyésztés kategóriában: Kiss György (Borota Sertéshús Zrt.), a jövő agrárszakembere kategóriában: Koch Pálma (Borota – Koch Borászat).

Az állatenyésztés kategória döntőse volt az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás is.
Fotó: agrotrend.hu

Keresés

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség