Megállapodtunk az M9-es nyomvonalában

A kecskeméti önkormányzat négyesre vizsgázott az Állami Számvevőszék vizsgálatán - Fotó: Petőfi Népe/Archív felvétel

Megállapodtunk az M9-es nyomvonalában

Jánoshalma város számára kedvező döntés született 2021. február 2-án, tegnap, a Szekszárdon zajlott egyeztetésen, melynek témája az M9-es út nyomvonala volt.  Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Tolna és Somogy megye képviselőinek részvételével megtartott fórumon hozott döntés szerint az út Jánoshalma, Kiskunhalas irányában halad majd.

 

Részletes információkért kérem, tekintsék meg Bányai Gábor országgyűlési képviselő úr rövid tájékoztatóját.

Kedden Szekszárdon, a Tolna Megyei Önkormányzat Hivatalában az M9-es tervezett nyomvonaláról tartottunk egyeztetést Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megy országgyűlési képviselői, megyei közgyűlési elnökei és két érintett megyei jogú város vezetése.

A találkozón dr. Mosóczi László az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkárával egyeztetve egy közös álláspontot és akaratot kialakítva jelöltük ki az M9-es nyomvonalát. Az M9 gyorsforgalmi út 51. és 53. számú főút közti szakaszok ütemezése az idei évben elindul, mely Halastól dél-nyugatra, Kisszállás irányából Jánoshalma és Kunfehértó között Nemesnádudvar irányába a már meglévő M9-es szakaszba csatlakozik be.

Ezen túl szeretnénk elérni, hogy nyugati irányba Szekszárd – Dombóvár – Kaposvár vonalon, dél-keleti irányba Szeged - Röszke vonalon bővüljön tovább a nyomvonal, így hosszú távon teret adva egy dél-kelet – nyugati összekötő gyorsforgalmi út megvalósításának.

Megállapodtunk abban is, hogy az épülő Mohács hídhoz csatlakozva a Csátaljai bekötési ponttól a meglévő négyszámjegyű utak továbbfejlesztésével Csátalja – Gara – Bácsborsód – Bácsbokod – Tataháza vonalon összeköt bennünket, Bácsalmás térségét, Dél Bács-Kiskun térségét a Mohácsi híddal.

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség

Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok