Mélykúti júdásfa lehet Európa év fája!

Mélykúti júdásfa lehet Európa év fája!

Mélykúti júdásfa lehet Európa év fája!

A szavazás elindult és bárki szavazhat az általa legszebbnek vélt 2 fára február 28 ig.

Az eredményeket 2021. március 17-én jelentik be, de addig is ajánljuk mindenki figyelmébe a történetekkel ellátott képes összefoglalót, ami alapján a szavazni lehet. Az esélyesek közt van egy Oroszországban található, ősi platánfa és egy Olaszországi Curinga platán is, de jelenlegi állás szerint egy Spanyol fa vezet. Lecina ezeréves magyaltölgye- „A boszorkányok fája”.

A legendák szerint egykor a Sierra de Guarát benépesítető boszorkányok a magyaltölgy körül táncoltak és ünnepeltek. Az emberekkel kötött szövetségének köszönhetően a fa ma, ezer évvel később még mindig él a 13 lelkes kisvárosban, Alto Aragónban, ahol a lakók továbbra is a fát választják ünnepségeik színhelyéül. Meglepő a házak közelségében egy ilyen öreg, és mégis oly eleven fa; a titok nyitja minden bizonnyal Lecina lakóinak a gondoskodása, és az egykori boszorkányok társasága- írja az : Európai Év Fája – We are searching for trees with the most interesting stories (treeoftheyear.org)

Érdemes elolvasni minden fa történetét, de ha többet nem is, a Bács-Kiskun Megyei júdásfáét mindenképp! Ha pedig már az oldalra kattintottunk látni fogjuk, hogy a felület áttekinthető és egyértelmű. A szavazatunk leadásával pedig akár az élmezőnybe is juttathatjuk a Magyar delegáltat!

Európai Év Fája – We are searching for trees with the most interesting stories (treeoftheyear.org)

Mélykúti júdásfa lehet Európa év fája!

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség

Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok