TÁJÉKOZTATÓ Gyermekétkeztetés igénybevételéhez 2022/2023-as tanévre

TÁJÉKOZTATÓ  Gyermekétkeztetés igénybevételéhez 2022/2023-as tanévre

TÁJÉKOZTATÓ Gyermekétkeztetés igénybevételéhez 2022/2023-as tanévre

TÁJÉKOZTATÓ 

Gyermekétkeztetés igénybevételéhez 2022/2023-as tanévre

 

Tisztelt Szülők/ Gondviselők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2022/2023-as tanévre vonatkozóan ismét szükséges az étkezés igényléséhez nyilatkozni.

A 2022/2023-as tanévre vonatkozóan a gyermekek iskolai étkeztetésével kapcsolatban személyes írásbeli nyilatkozat tételre van szükség, az erre szolgáló nyomtatvány kitöltésével.

Kérjük a Tisztelt Szülőket/ Gondviselőket, hogy legkésőbb 2022. augusztus 29-ig személyesen keressék fel munkatársunkat ügyfélfogadási időben a Jánoshalma Városi

Önkormányzat 16-os számú irodájában és nyilatkozzanak, hogy a gyermeküknek/gyermekeiknek milyen étkezést szeretnének igényelni.

Felhívjuk azon Szülők/Gondviselők figyelmét is, akik nem szeretnének kérni étkeztetést gyermeküknek, ebben az esetben is szükséges a formanyomtatvány kitöltése és leadása.

Az étkezés árak a következőképpen alakulnak a 2022/2023-as tanévben:

 

2022. szeptember 1-től

2022. október 1-től

Teljes áras HÁROMSZORI (tízórai-ebéd-uzsonna)            

736,6.- Ft /adag

965.- Ft /adag

50% HÁROMSZORI 

(tízórai-ebéd-uzsonna)

368,3.- Ft /adag

482,5.- Ft /adag

Teljes áras EBÉD

368,3.- Ft /adag

495,3.- Ft /adag

50% EBÉD      

184,15.- Ft /adag

247,65.- Ft /adag

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kedvezményes/ingyenes szolgáltatás igénybevételéhez szükséges határozatokat/igazolásokat szíveskedjenek magukkal hozni.

A kedvezmények igényléséhez szükséges határozatok hiányában, kedvezményt nem tudunk érvényesíteni.

Az ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetés gyermekenként csak egy jogcímen vehető igénybe, kizárólag a jogosultság igazolását követően.

Amennyiben a Tisztelt Szülők/Gondviselők személyesen 2022. augusztus 29-ig nem jelzik a gyermekük/gyermekeik étkezésével kapcsolatos igényüket, akkor 2022.szeptember 1-től a nyilatkozat megtételéig nem tudjuk az étkezést biztosítani.

Bármilyen a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban felmerülő kérdésükkel kapcsolatban keressék bizalommal munkatársunkat az alábbi 06-77/501-001/134-es mellék telefonszámon vagy személyesen a Jánoshalma Városi Önkormányzat 16-os irodájában.

INGYENES INTÉZMÉNYI ÉTKEZÉSRE JOGOSULTAK:

  • csak a Rendszeres Gyermekvédelmi Határozattal rendelkezők, illetve -          a NEVELÉSBE vett gyermekek. 

 

Az ingyenes intézményi gyermekétkeztetésre való jogosultság igazolása:

  • rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény esetén az erről szóló érvényes határozat másolata,
  • nevelésbe vett gyermek esetén az erről szóló érvényes határozat másolata

 

A vírushelyzet miatt 2020. november 4-e és 2022. június 30-a között lejáró rendszeres gyermekvédelmi határozatok érvényessége 2022. augusztus 31-ig meghosszabbodott. Ezt követően 2022. szeptember 1-től már csak az új rendszeres gyermekvédelmi határozatokat tudjuk elfogadni és figyelembe venni az étkezések igénylésénél.

 

50%-os KEDVEZMÉNYES INTÉZMÉNYI ÉTKEZÉSRE JOGOSULTAK:

  • a nagycsaládosok (olyan családban él, amelyben három vagy több gyermeket nevelnek),
  • a tartós betegséggel küzdők, illetve
  • a Sajátos Nevelési Igényű határozattal rendelkezők jogosultak.

 

Az 50%-os intézményi gyermekétkeztetésre való kedvezmény igazolásához szükséges:

  • Nagycsaládosok esetén: Nagycsaládos nyilatkozat a gyermekek számáról,+ postai csekkszelvény a családi pótlékról, vagy bankszámla kivonat, amelyen látszik a családi pótlék mértéke. 25 évesnél fiatalabb középiskolai és felsőoktatási intézményben nappali oktatásban résztvevő gyermek esetén iskolalátogatási igazolás szükséges.
  • Tartós betegség esetén: szakorvosi igazolás másolata a betegség fennállásának végét jelölő dátummal és a betegség BNO kódjával.
  • Magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló Magyar Államkincstár által kiállított igazolás.
  • Sajátos Nevelési Igényű gyermek esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvélemény másolata.

 

 

 

 

FIZETŐS INTÉZMÉNYI ÉTKEZÉS FELTÉTELEI

Hiányzások kezelése:

  • A bármely ok miatt bekövetkező hiányzás esetén az étkezés lemondása a tárgynapot megelőző napon reggel 8:00-9:45 óráig lehetséges ezen időtartamban jelzett lemondásokat tudjuk a következő naptól érvényesíteni, a Jánoshalma Városi Önkormányzat 06-77/501-001 /1-es vagy 134-es mellék telefonszámon. Az ettől későbbi időpontban való lemondás érvényesítésére csak a lemondást követő második naptól van lehetőség.
  • Kérjük, amennyiben tudható, már a lemondás alkalmával jelöljék meg azt a napot, amikor a gyermek újra étkezik.
  • Akik ingyenesen étkeznek, azok is feltétlen jelezzék a lemondást és az újbóli étkezés kezdő dátumát is!

Étkezési díj fizetése:

  • A megrendelt étkezési napokra megállapított étkezési térítési díjat előre az igénybevételt megelőzően kell megfizetni a szolgáltatást nyújtó Jánoshalama Városi Önkormányzat felé minden hónap 10. napjáig,
  • Az étkeztetési térítési díjak fizetése minden esetben számla alapján történik. A számlát csekkel mellékelve lakcímre kiküldött levélben kapják meg az érintett szülők.
  • A már kiszámlázott, de később szabályosan lemondott adagok túlfizetésként fognak megjelenni.
  • Lemondás esetén a visszajáró térítési díjat folytatólagos étkezés igénybevétel esetén a következő hónap étkezési díjában jóváírjuk (annyival kevesebbet kell majd fizetni), vagy visszafizetjük, ha az étkeztetést már nem veszik igénybe.
  • Az étkeztetés díjának befizetése az alábbi módokon lehetséges:
    • csekken történő befizetés,
    • banki átutalás,
    • számlaszámra történő befizetés,
    • iCsekk alkalmazással történő befizetés
  • Banki átutalásnál, számlára történő befizetésnél, valamint iCsekk alkalmazással történő QR-kódos befizetés esetén kérjük, minden esetben a csekken szereplő összeget fizessék be és a közleményben tüntessék fel a gyermek nevét és osztályát, valamint a számla sorszámát.

 

  • A számlavezető pénzintézet az OTP Bank nyrt., bankszámla száma: 11732129-15338954-10340008 bankszámla neve: szociális és gyermekétkeztetés bevétel ÉTKEZÉS ÉVKÖZBENI IGÉNYBEVÉTELE:
  • Az étkezési típusok (háromszori, csak ebéd) között változtatásra hónap közben nincs lehetőség, csak egyik hónapról a másikra, a következő hónap megkezdése előtt legalább egy héttel történő jelzés alapján.
  • A étkeztetés igénybevételéhez a tanuló bármikor becsatlakozhat, a Jánoshalma Városi Önkormányzat gyermekétkeztetési ügyintézőjénél történő jelzés és formanyomtatvány kitöltésével.
  • Az étkeztetést a tanév ideje alatt a szülő bármikor lemondhatja írásban az erre a célra szolgáló formanyomtatvány kitöltésével.
  • Bármely igazolásban, adatban, illetve kedvezményt érintő bármilyen változás bekövetkezése esetén, a változást követően haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül köteles az igénylő írásban bejelenteni a Jánoshalma Városi Önkormányzat gyermekétkeztetési ügyintézőjénél.

 

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Tetszett a cikk? Kérem, ossza meg!

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség

Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok