Az FBH-NP Nonprofit KFT tájékoztatója

Az FBH-NP Nonprofit KFT tájékoztatója

Az FBH-NP Nonprofit KFT tájékoztatója

Az FBH-NP Nonprofit KFT tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot a 2023. évi biológiailag lebomló hulladék, elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék gyűjtési rendjéről, valamint lom hulladék elszállításának módjáról és a kommunális hulladék elszállításáról.
A biológiailag lebomló hulladékgyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyagtartalmú hulladék elszállítása történik az FBH-NP Nonprofit Kft. által díjmentesen biztosított biológiailag lebomló zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve a zsák mellé helyezze ki oly módon, hogy a közterületen a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen. Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki, vagy ha a kommunális hulladékkal keveredik, akkor a gyűjtőjárattal nem áll módunkban elszállítani.
Szállítási alkalmanként, ingatlanonként 4 db ingyenes zsák, valamint további "korlátlan" mennyiségű kék színű megvásárolt FBH-NP Nonprofit Kft. felirattal ellátott lebomló zsák helyezhető ki.
Szükség esetén további (kék színű) zsákokat az alábbi értékesítési helyeken lehet beszerezni átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében az ingatlanhasználó, vagy meghatalmazottja, a közszolgáltatás számlafizetője nevére. A zsák átvételéhez személyes okmányok szükségesek, mivel a közszolgáltatás ellenértéke (kommunális többlethulladékos zsák árával megegyező: 289 Ft +ÁFA/db*), utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra.
*A feltüntetett ár a naptár megjelenésekor hatályos árat jelöli.
Gyűjtési alkalmanként, ingatlanonként kizárólag 4 db ingyenes zsák, valamint további „korlátlan” mennyiségű kék színű megvásárolt FBH-NP Nonprofit Kft. felirattal ellátott lebomló zsák helyezhető ki.
• • Továbbá a lakosság részére ingatlanonként 1 m3/év zöldhulladék mennyiség díjmentesen leadható a 6440 János-halma, 0120/15. hrsz. alatti hulladékudvarban.
• • Amennyiben az ingatlanon nagyobb mennyiségű zöldhulladék keletkezik, annak elszállítására is biztosítunk lehetőséget. Igény szerinti méretben, díj ellenében konténer rendelhető Társaságunktól. Konténerrendelési igényét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen adhatja le.
A biológiailag lebomló hulladékok aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek. Az elkészült komposztot a Tisztelt Érdeklődők a Regionális Hulladéklerakókban (Vaskút, Kiskunhalas, Felgyő) beszerezhetik.
ELKÜLÖNÍTETTEN GYŰJTÖTT CSOMAGOLÁSI HULLADÉK SZÁLLÍTÁSA
(sárga fedeles edény)
Az elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék (sárga fedeles edényből) elszállítása páros heteken keddi, szerdai, csütörtöki és pénteki napon történik.
A csomagolási hulladék gyűjtésére alkalmas edényzetben elhelyezhető hulladékok:
• • Papírhulladék, italos karton (újság, folyóirat, füzet, könyv, hullámpapír, csomagolópapír, kartondoboz lapítva, kiöblített italos kartondobozok kupak nélkül.
• • Műanyag- és fémhulladékok (kiöblítve, kupak nélküli PET palack, PP, HDPE jelzésű flakonok, pl: tejfölös, samponos, ásványvizes, üdítős flakonok; műanyag zacskó vagy szatyor, háztartási fém, italos és konzervdoboz kiöblítve, apróbb fémtárgyak)
HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS
A lomtalanítást évente 2 alkalommal / ingatlan díjmentesen tudja igénybe venni az az ingatlantulajdonos, aki minden negyedévben megkapja hulladékszállításra vonatkozó számláját, valamint hátralékkal nem rendelkezik. Lomtalanítás keretében a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, bútorok, egyéb kisebb méretű tárgyak, anyagok zsákolva vagy kötegelve) kerül elszállításra.
Lomtalanítási igényét a +36-79/524-821 telefonszámon tudja jelezni.
KOMMUNÁLIS HULLADÉK GYŰJTÉS
A kommunális hulladék begyűjtésének napja továbbra is kedd, szerda, csütörtök, péntek, az eddig megszokott módon. Amennyiben háztartásában nagy mennyiségben keletkezett kommunális hulladék, úgy többlethulladék elszállítására alkalmas zsákot biztosítunk díj ellenében ügyfélszolgálatunkon vagy ügyfélkapcsolati pontjaink egyikén.
Image

Tetszett a cikk? Kérem, ossza meg!

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség

Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok