Elindultak a közfoglalkoztatási programok

Elindultak a közfoglalkoztatási programok

Elindultak a közfoglalkoztatási programok

Jánoshalma Városi Önkormányzatnál a Magyar Kormány támogatásával idén is elindultak a közfoglalkoztatási programok.
Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás a 2022.03.01-2022.07.31-ig tartó program keretén belül 24 főt alkalmaz az Önkormányzat. Elsősorban az intézményeiben, az Óvodában, a Diákélelmezési Konyhán, az Imre Zoltán Művelődési Központban, és a Polgármesteri Hivatalban dolgoznak a közfoglalkoztatottak. Ezen kívül takarítják a Buszpályaudvar épületét, és segítenek a Városi Sportpálya területének gondozásában. Leggyakrabban a parkgondozásban, és a takarítási tevékenységet végzőkkel találkoznak a járókelők, ők a Városgazda Kft tevékenységébe segítenek be, szépítik a város köztereit.

Az Önkormányzat másik jelentős programja ebben az évben Startmunka mintaprogram. A 2022.03.01-2023.02.28-ig tartó programban 15 fő vesz részt. A program keretében a város közútjainak, járdáinak, parkolóinak, árokrendszerének folyamatos javítása, karbantartása szerepel. Járdák cseréjére, útpadkák nyesésére, árkok feliszapolódásának megszüntetésére kerül sor. Az előző évek programjai a lakosság életminőségének javulását hozták, melyet a jövőben is szeretnénk folytatni. A belvízkárokat, a belvizek és csapadékvizek szabad elvezetésének akadályozását nagyon gyakran a vízelvezető csatornák, árkok nem megfelelő állapota okozza. A meglévő elvezető árkok, csatornák sok esetben elszennyeződtek, szeméttel, hulladékkal tömődtek el, vagy csak egyszerűen benőtte őket a növényzet. A csatornák, elvezető árkok rendszeres, folyamatos tisztításával hatékonyan csökkenthetők a belvizek okozta mezőgazdasági és egyéb vagyonban keletkezett károk.

A programban a város feliszapolódott árokrendszerének tisztítása kézi erővel, az árkokból kitermelt föld elszállítása, a város belvízelvezető rendszerét alkotó csatornák kaszálása szerepel. A település területén összegyűjtött gallyak, fa nyesedékek aprítása is e program keretében történik. A nyesedékek begyűjtése a lakott területről és a dűlőutak mentén lesz. A begyűjtött nyesedékek aprítás után Önkormányzati intézmények fűtését szolgálja. Az aprítás erre a célra biztosított önkormányzati ingatlanon történik. Az apríték készítéséhez erőgépet és hozzá kapcsolt zúzót használunk, mely adott.

Tetszett a cikk? Kérem, ossza meg!

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség

Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok