Magyar Ápolók Napja - köszönjük!

Magyar Ápolók Napja - köszönjük!

Magyar Ápolók Napja

Tudod, hogy kik azok, akikre a nap minden percében számíthatsz, ha megbetegszel, ezért ellátásra szorulsz, és esetleg még kórházba is kerülsz? Igen, ők azok: az orvosok és az ápolók. Ma, a magyar ápolók napján azok előtt tisztelgünk , akik talán a világ legnehezebb és legszebb hivatását választották. Ők, akik nélkül ridegebb lenne a világ. „A legszebb és legszentebb hivatás mások segítése, a rászorulók, betegek gyógyítása, ápolása. Tenni ezt mindig, minden helyzetben és a legnehezebb körülmények között is.”
Nem tudunk eléggé hálásak lenni azért a szolgálatért, amit nap mint nap tesznek értünk, a szeretteinkért, pedig minimum két fronton is helyt kell állniuk. Magabiztos szaktudásukkal segítenek az orvosoknak, miközben – ami bizony gyakran embert és lelket próbáló pillanatokat is jelent – támaszt nyújtanak a kiszolgáltatott helyzetben lévő betegek és hozzátartozóik számára. Az ápolókban egyszerre van jelen az empátia, az emberség és a magas szintű szakmaiság.

2014 óta minden február 19-én, a Magyar Ápolók Napján nekik mondunk köszönetet. E napon született ugyanis Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első, és az 1848-as szabadságharc kinevezett főápolója. A Magyar Ápolási Egyesület 1998-ban megalapította a Kossuth Zsuzsanna díjat is, amit az eddig több mint ötven kiemelkedő személyiségnek adhattak át.

Tetszett a cikk? Kérem, ossza meg!

Hírkategóriák

Népszerű hírek

Közösség

Image

+36 77 501 001

polghiv@janoshalma.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

Image
H-6440, Jánoshalma, Béke tér 1., Magyarország
Image
A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje
hétfő: 8:00 - 12:00
13:00 - 16:00
kedd: nincs
szerda: 8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
csütörtök: nincs
péntek: 8:00 - 12:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Szechenyi 2020 TOP_PLUSZ pályázatok